KROG-SM I SCHACK 2024

Vilken krog är bäst i Sverige på schack? Samla kollegorna och bilda ett lag och utmana alla andra krogar i världens äldsta och smartaste sport! 

 

VEM FÅR VARA MED?

Tävlingen riktar sig till dig som jobbar på en restaurang, bar, korvkiosk eller på annat sätt yrkesmässigt befinner dig i eller i nära anslutning till krogvärlden. Samla ihop ett lag på tre personer och utmana resten av krog-Sverige! Varje krog kan självklart ställa upp med flera lag om man vill.

I varje omgång deltar man med tre spelare per lag, där minst en måste vara anställd på stället som man representerar. Det får också högst delta en spelare med officiell rating i varje lag. Det behöver inte vara samma spelare som spelar i varje omgång.

 

HUR FUNGERAR DET?

Vid varje tillfälle så spelas en match mot ett annat lag och varje spelare spelar mot alla i det andra laget. Schackpartierna kommer att spelas med schackklocka och betänketiden är 15 minuter per spelare för hela partiet och dessutom 5 sekunder extra för varje drag som görs.

Du behöver inte vara duktig på schack för att vara med, det räcker med att du kan reglerna och vill kämpa för ditt lag! Alla anmälda lag kommer också att erbjudas tillfälle att träna lite inför tävlingen tillsammans med Svarta Hästens egen schacktränare.

Tävlingen avslutas med en final i maj där alla lag får vara med och där vi delar ut fina priser till de som vunnit.

 

NÄR?

Krog-SM pågår under hela våren och matcherna spelas på söndagkvällar på Svarta Hästen Schack & Vin på Biblioteksgatan 21 i Stockholm. 

 

ANMÄLAN

Anmäl ditt lag till info@chessunited.org senast den 18 mars med uppgift om lagets namn samt en kontaktperson med telefonnummer och e-post. Betala samtidigt in startavgiften 1000 kronor/lag till Swish 1235491717 (fakturering är möjligt, skicka uppgifter i mejl så löser vi det).

 

FRÅGOR?

Alla frågor om tävlingen besvaras av Carl Fredrik Johansson, tel 070-7334160.